Kaja agymenések

Kaja agymenések

Saját csirkepaprikás receptem!

2017. május 29. - Garda Zsuzsa

Szinte mindig így készítem a csirkepaprikást, de persze hangulatfüggő... 

Hagymát, fokhagymát, hússzalonnát lepirítok. Rá a csirkemell kockákat, szintén pirítom gyorsan. Ha megvan a jó kis kéreg rajta, felöntöm kis vízzel, teszek bele leveskockát, fűszereket (só, bors minimum, de ízlés szerint tárkony, szerecsendió, majoranna stb. mehet bele). Ha puhára főtt a hús, tejfölt összekeverek sajttal és édes nemes pirospaprikával, és lassan a húshoz keverem. 

Itt most kukoricás rizzsel látható, de a kukoricát a szósszal együtt a húshoz is adhatod. A köret pedig lehet bármi. 

Lehetőségek: van, hogy a lepirított húshoz a kis vízzel zöldségeket is adok: kuki, borsó, répa, és úgy főzöm tovább. És van, hogy a végén nem tejfölt teszek hozzá, hanem tejszínt és sajtot! A tejszínt megintcsak ki lehet váltani kesudió- vagy mandula tejszínnel, az íze nem lesz durva! Őrültebbek az utóbbi esetben (ha tejszínes csirkét csinálnak), a tejszínnel együtt ananászt is tehetnek a szószba, vagy befőtt barackot, esetleg frisset is akár. Nagyon elvetemültek pedig a tejszínbe keverhetnek kókuszreszeléket keveset - ez esetben nem biztos, hogy plusz még az ananász jó, mert túl édes lesz az étel. Én maradnék a kukoricánál vagy borsónál. 

Arra figyeljetek, hogy a tejfölös változathoz illenek a durvább fűszer-ízek (rozmaring, bazsalikom, majoranna), de a tejszínes, főleg gyümölcsöshöz inkább fahéjat (!!! fantáziadús!!!), szerecsendiót, tárkonyt, lestyánt használjatok, ezeknek a lágy íze harmonizál a gyömölcsös ízekkel. 

A lehetőségek itt is végtelenek! Alkossatok kedvetekre! 

 

 

 

 

 

 


csirkepaprikas.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kajaagymenes.blog.hu/api/trackback/id/tr5912548389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása