Kaja agymenések

Kaja agymenések

Zabkása desszert

2017. május 29. - Garda Zsuzsa

Ez gyakorlatilag egy hagyományos zabkása. Tejjel-vízzel felfőzöm a kását (lehet bármilyen alternatív tejjel is). Tettem bele nyers kakaóport, és fahéjat. A fahéj édes ízt kölcsönöz az ételeknek! Tettem bele egy kis marék kezeletlen mandulát (kesudió is jó) - ezek a magok a turmixolásnál tejszínként működnek! Cukrot nem adtam hozzá! Aki nagyon édesszájú (és szabad neki :D), turmixolás közben mézet, barnacukrot, vaniliás cukrot tehet hozzá. De ez a desszert eleve édes lesz a banántól! Aki szereti, turmixoljon hozzá kevés mentát! 

Megfőtt, beletettem a turmixba, hozzá mézédes banánt és natúr joghurtot! Lehet bele tenni barackot, körtét, bármilyen édes gyümölcsöt. De ha valaki a savanykásat szereti, akkor tehet bele pici citromot még pluszba, ez kiemeli az ízeket! Bármilyen hihetetlen, néhány kocka avokádó krémesebbé és teltebbé teszi az ízeket itt is!

Tálalásnál lehet belekeverni magokat, egész bogyós gyümölcsöket. Tetejére szintén mehetnek gyümölcsök, de reszelt citromhéj és reszelt répa is szépen mutat rajta. Mézzel meg lehet locsolni. Fahéjjal, mentával díszíteni. 

A lehetőségek végtelenek! Alkoss! 

Jó étvágyat! 18402326_10209276221678398_5197997019637245544_o.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kajaagymenes.blog.hu/api/trackback/id/tr1012548257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása